Innehåll: Huru jag först lärde älska mina fäders land; Huru mina svenska sympatier utvecklades vid läroverket i Rock Island; Beslutet om min resa till Sverige och förberedelserna för dess verkställande; Resan till New-York; Resan öfver hafvet; I Norges vackra hufvudstad; I kongens by; Min första dag i Sverige; Göteborg; På Göta kanal till Stockholm; I Stockholm; En dag på Dalarö; Ulriksdal, Haga, Nya kyrkogården, Solna och Karlberg; Hit och dit i Stockholm; Sveriges konungahus och det kungliga slottet i Stockholm; Midsommarafton och midsommardagen; Ett besök i Strengnäs; Min första dag i Upsala; Vidare om Upsala och den svenska skolbildningen; En söndag på Vaxholm; Drottningholm och Diakonissanstalten; En stund i Nationalmuseum; Det kungliga stallet och amerikanska funderingar där; Från Stockholm till Norrland; I Norrland; Sollefteå, Säbrå, vårdkasen och Hernösand; Ett svenskt biskopshem; Tre dagar i Nordingrå; Ett missionsmöte på Vålön; Till Sundsvall och Skön; Söderut; Mot Småland; Vid brunnen; I Smålands kyrkor och prästgårdar; I Wexiö; Ahlsborg; I ett småländskt bondehem; Där min fader föddes; Jönköping; En tur genom Vestergötland; En järnvägsresa med hundra präster; Prästkonferensen; På prästernas festmiddag; På middag hos lektor Waldenström; Mot Norrland ännu en gång; I Stockholm på afskedsvisit; John Ericsons-festen i Stockholm; Till Upsala, Örebro, Karlstad och Kristiania; Hemresa och hemkomsten; Reflexioner vid mitt skrifbord i LIndsborg.

usermagnifiercrossmenu
0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butikssidan